Interviu Petre Avramescu

31 07 2008

În cantonamentul Minaurului, Petre Avramescu şi-a supravegheat jucătorii cu atenţie. Pe cei mai vechi cu aceeaşi atenţie ca şi pe cei noi. Sprinturile în pantă sînt numărate cu vigilenţă, turele de rezistenţă sînt şi ele supervizate în zare. Cît timp jucătorii alunecă pe lîngă antrenori, prilej bun pentru un interviu de început de sezon cu principalul antrenor al Minaurului.

minaur.ro: Cum a decurs cantonamentul? Sînteţi mulţumit pînă la această oră?

Avramescu:   Jucătorii s-au întors în formă bună din vacanţa de vară, probleme deosebite nu s-au înregistrat. Doar cei care nu au mai evoluat în ultimele etape au un oarecare plus de greutate. Dar nimic ce nu poate fi remediat pînă la începutul oficial al sezonului. Sînt mulţumit de randamentul echipei, jucătorii se pregătesc bine. Handbaliştii trebuie să înţeleagă că dacă nu se pregătesc corespunzător ei sînt primii care suferă. Uitaţi-vă la jucătorii care au plecat în această vară: chiar dacă au fost unele probleme financiare, ei s-au pregătit conştiincios anul trecut şi au fost solicitaţi, în consecinţă, de echipe foarte valoroase ale campionatului nostru intern.

minaur.ro: Dacă ne referim nu la forma lotului, ci la componenţa lui, sînteţi mulţumit?

Avramescu: Totdeauna există nemulţumiri atunci cînd îţi pleacă jucătorii. Indiferent de valoarea lor. Dar viaţa merge înainte, n-avem ce face… Decît să sperăm că jucătorii care au venit în această vară la Minaur îşi vor face datoria cum şi-au făcut-o şi cei care au plecat.

minaur.ro: Dacă ar fi să ne dedăm sentimentalismelor, după care jucător vă pare cel mai rău că a plecat?

Avramescu: Nu am o preferinţă specială, cu toate că Sabou a crescut o bună perioadă de timp alături de mine. Dar nu pot fi supărat că a plecat. Aşa dacă punem problema, îmi pare rău de toţi, pentru că toţi au dat randament la echipă. Dacă stabilitatea financiară era alta, eu nu cred că ar fi ales alte echipe. Au plecat patru jucători care au evoluat constant în primii şapte (Vizhbovskyy, Sabou, Bondar şi Surducan) şi economia echipei va avea de suferit pînă cînd cei nou veniţi se vor integra. Va fi greu pînă omogenizarea echipei se va produce, de aceea şi sperăm ca în această perioadă de pregătire să jucăm vreo 12-13 meciuri. Doar prin antrenamente şi jocuri acomodarea jucătorilor se va produce: nu numai că jucătorii vin din echipe diferite, dar sînt şi din generaţii diferite şi au, în consecinţă, şi concepţii diferite despre jocul de handbal.

minaur.ro: Ce comentarii aveţi legate de programul turului? Începeţi la Timişoara, o echipă cu care relaţia a fost precum o iubire cu năbădăi în ultimele sezoane.

Avramescu: Cu toate cele 13 echipe joci, aşa că… Niciun meci nu a fost uşor în sezonul trecut, niciun meci nu va fi facil nici în acesta. În ceea ce priveşte relaţia cu Timişoara, ce să spun? Cu ce echipă s-a iubit Minaur idilic?! Echipele nu se iubesc între ele: jucătorii şi tehnicienii pot fi prieteni dincolo de semicercuri, dar în teren – ştiţi cum se spune – nu ai mamă, nu ai tată. Revenind, vă garantez: toate meciurile vor fi grele. Şi asta este valabil pentru orice echipă, nu doar pentru Minaur Baia Mare!

minaur.ro: Ce obiectiv vi s-a fixat?

Avramescu: Nu trebuie să ne spună nimeni care este obiectivul pentru că toată lumea îl ştie: accesul în cupe europene. Dar, ca să atingi obiectivul, trebuie îndeplinite nişte condiţii. Nu vorbim despre cîştigarea campionatului sau a cupei, deşi, fireşte, fiecare tinde spre locul I, dar trebuie să fim realişti. Vom avea patru oameni noi în primii şapte într-un campionat lung… Şi pe lîngă factorul lot, mai trebuie să ţinem cont şi de un altul: susţinerea materială. Şi la acest capitol eu vă spun că tot ce îmi doresc este linişte financiară. Şi mai îmi doresc ceva: arbitraje corecte!

minaur.ro: Riscaţi un pronostic referitor la campioană?

Avramescu: Pot să risc. Sînt mai multe pretendente la locul I, după cum am văzut eu că s-au făcut campaniile de achiziţii de jucători. Nu ştiu Dinamo ce a făcut, dar Steaua, Reşiţa, Constanţa şi Bacăul se vor lupta aprig pentru supremaţie. Nici Odorheiul nu ar fi de ignorat: au adus jucători străini cu experienţă. Steaua, Constanţa, Reşiţa – pe aici pe undeva spun eu că se va învîrti titlul.

22:24 | sursa:www.minaur.ro
Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: